En kompleks gin som den her, bliver ikke udviklet på en nat, men Barekstens er faktisk lavet om natten.
“Jeg er en natteravn, så det første trin i min produktudvikling finder som regel sted midt om natten i mit køkken” siger Bareksten og forklarer, at han typisk kan findes siddende ved sit køkkenbord tidligt om morgenen, mens han destillerer og prøver nye planter, som han for manges vedkommende selv samler eller dyrker.
“Jeg prøver at drage nytte af alle de produkter, der er omkring mig. Når jeg føler, at noget kunne have en god aroma, destillerer jeg det for sig selv for at finde ud af, hvordan dets karakter er, før jeg prøver at finde ud af, hvordan det kan passe ind i en opskrift”, fortsætter han.
Når en brugbar ingrediens er blevet identificeret, bliver den overført til OSS Craft Distillery laboratoriet, hvor den bliver analyseret, opskaleret og til sidst brugt i en fuld-skala forsøgs-destillation.
”Indtil nu, har jeg lavet ca. 250 destillationer. Mellem fem og ti af dem avancerede til fuld-skala, 600 liter forsøgs-destillationsfasen, og til sidst endte vi så med et succesrigt globalt brand”, slutter Stig Bareksten.
Tekst: Isabelle Kliger
Foto: KIND