Fra brød og bagværk over skærekager og småkager til wienerbrød og pasta – bagerisektoren og fremstilling af tørrede fødevarer dækker et kolossalt spektrum af melbaserede produkter. Dette omfatter i stigende grad også færdigblandet dej og frosne dejprodukter. Disse bliver stadig mere populære da de tilfredsstiller convenience-markedet og 'tø op og server-markedet', ligesom de også opfyldet behovet for at 'nedkvalificere' bageprocessen. Behovene i forbindelse med bearbejdning og kravene til levetiden er lige så forskellige som bageprocesserne selv.
I et bageri er temperaturkontrol af afgørende betydning, f.eks. for at sikre at tørre ingredienser (såsom mel, sødemidler, klaret og gær/surdej) forbliver tørre og fri for skadedyr under opbevaring og distribution. Inden bagte varer emballeres, skal de nedkøles til omkring 21 °C. Hvis produkterne ikke nedkøles ordentligt, kan de blive for møre, for fugtige og tilbøjelige til at gå i stykker. På det næste trin, som omfatter processer som skiveskæring, pakning i poser og omvikling, kræves der omhyggelig håndtering på grund af fødevarernes følsomme natur. Før f.eks. skiveskæring af dele af produkterne er det ofte nyttigt at fryse skorpen for at bevare dens fasthed og facon under den efterfølgende frysning.
For at opfylde disse behov har vi udviklet et program af teknologier og ydelser i forbindelse med køling, frysning, skadedyrsbekæmpelse og intering samt services. Dermed sikres den perfekte tilpasning til hvert trin i din bearbejdningsproces.
For-bearbejdning
Vi har udviklet et dedikeret temperaturkontrolsystem med et lukket kredsløb. I opbevaringssiloer har dette desuden den yderligere fordel at det fungerer som skadedyrskontrol og gasning da det fylder opbevaringsbeholderen med en høj koncentration af kuldioxid (CO2).
Køling
Vi har også udviklet et program af løsninger til frysning og køling til at nedkøle bagte varer hurtigt og effektivt. I modsætning til luftkølede spiraler forbedrer disse produktiviteten og produktkvaliteten idet de optimerer fugtighedsindholdet og reducerer tendensen til mug. Kryogen køling hjælper også med at bevare smag og tekstur.
Håndtering og emballering
Afhængigt af dine krav til levetid og bearbejdning tilbyder vi et program af teknologier og udstyr til optimering af håndtering og emballering.
Kryogen køling/frysning
Kryogen frysning er den ideelle metode til at gøre dine produkter mere faste inden emballeringen. Vi tilbyder et program af blide men højeffektive kryogene frysere. Du kan anvende dem som enkeltstående løsninger eller kombinere dem med eksisterende frysere for at få en hurtig opgradering uden massive omkostninger.Pakning i beskyttende atmosfære
Vi tilbyder dedikerede gasblandinger til forbedring af produktkvalitet, forlængelse af levetid og forøgelse af produkternes appel.Flødefyldning
Vi kan rådgive dig om fordelene ved nitrogen til 'flødefyldning' af bagværk, hvilket får sådanne produkter til at appellere meget mere til dine kunder .