Oxidering er en kemisk reaktion hvor atmosfærisk oxygen i luften der omgiver fødevarer og drikkevarer, angriber produktet. Dette kan forekomme ved eller under omgivelsestemperaturen (dvs. under normal opbevaring af drikkevarer, olier, frugt og grønsager eller færdige fødevareprodukter). Det kan også forekomme ved forhøjede temperaturer, f.eks. under bearbejdning eller friturestegning.
Hjælp fra AGA
Vi leverer nitrogen og andre inerte gasser i levnedsmiddelkvalitet som forhindrer – eller minimerer virkningerne af – oxidering. For eksempel anvendes nitrogen til at holde oxygenniveauer i og omkring produktet lave. En inert atmosfære stabiliserer produktet og forlænger dets levetid.
Tankdækning er en af de tre primære inerteringsprocesser der anvendes for at undgå oxidering.
Luften i hulrummet (headspace) over eller omkring et produkt kan indeholde fugtighed og oxygen. Nitrogen med høj renhedsgrad er fuldstændig tørt og inert, hvilket forhindrer det i at reagere med produktet når det anvendes til at erstatte luften i indpakningen. Dette er en sikker og pålidelig metode til at beskytte fødevarer mod virkningerne af oxidering.
Vi leverer også højpræcise ventilstyringssystemer til fyldning eller tømning af fødevaretanke og -containere. Disse ventiler opretholder et konstant beskyttende lag ved automatisk at justere indholdet at nitrogen.
Tankdækning med nitrogen er ideel til tanke som indeholder olier under forarbejdning og færdige olier.