En af de primære udfordringer i fødevarebranchen er at kontrollere eller – ideelt – eliminere bakteriel aktivitet effektivt. I kampen mod bakterier er et af de mest effektive våben køling og frysning.
Når temperaturen sænkes til under frysepunktet, formindskes væksten af mikroorganismer hurtigt. En mere kølig temperatur og mindre fri flydende vand-aktivitet berøver mikroorganismerne det vand de behøver til deres stofskifte.
Nedkøling af fødevarer reducerer risikoen for bakterievækst. Hurtig frysning (også kendt som lynfrysning eller kryogen frysning) af et produkt reducerer risikoen yderligere.
Kryogen frysning bevarer også madens naturlige kvalitet. Frysning af et produkt medfører dannelse af iskrystaller. Jo mindre i størrelse og jo mere jævnt fordelt disse er, desto bedre bliver kvaliteten og smagen af det optøede produkt. Hurtig frysning ved kryogene temperaturer er den eneste måde hvorpå det kan sikres at små krystaller dannes ensartet, både i og uden for produktets celler.
Årtiers ekspertise
Som verdens førende inden for avancerede køle- og fryseteknologier til fødevarer har vi leveret innovative løsninger i årtier. Vi er unikt kvalificerede til at opfylde dine mest presserende behov med et komplet program af kryogene frysere til hurtig inline-frysning og -køling. Vores kryogene løsninger anvender kuldioxid og nitrogen til at sænke produkttemperaturer hurtigt hvad enten du vil konservere maden eller forbedre bearbejdningen. Kryogene gasser giver også en effektiv, fleksibel og støjsvag metode til at holde temperaturen præcist i kølede eller frosne fødevarer under transport.
Kulsyresne, også kendt som tøris, er et meget effektivt og brugervenligt kølemedie. Ved atmosfærisk tryk omdannes flydende kuldioxid til fast kulsyresne ved -79 °C. Den faste form gør det særdeles effektivt til produkter i blandere, blendere, containere, kasser og kombinationer.
Tøris er mest effektiv i forbindelse med skræddersyede snehorn eller dyser. Vi har konstrueret et program af dedikerede ekspansionsdyser som sikrer effektiv snedannelse og hurtig køling. Vi tilbyder også mange forskellige snehorn, lige fra manuelle og transportable enheder til permanenter installationer. Alt vores kryogene udstyr er designet til at yde maksimal effektivitet og samtidig overholde de strengeste normer for industriel hygiejne.
Kontakt os for at finde ud af hvordan vi bedst kan imødegå dine branchespecifikke udfordringer i forbindelse med frysning og køling såsom:
- Mejerier
Håndtering af følsomme mejeriprodukter, især hærdning af flødeis, stabilisering af desserter osv. - Tørrede fødevarer og bageriprodukter
Frysning af delvist bagte brød, hurtigtfrysende ruller, kringler, færdiglavede bageriprodukter osv. - Fisk og skaldyr
Sikker håndtering af hele fisk og fiskefileter, rejer, muslinger og andre skaldyr - Frugt og grønsager
Bevaring af form, tekstur og smag efter optøning – især ved varer af høj værdi såsom jordbær og hindbær - Kød
Minimerer risikoerne for kontaminering af burgere, skiveskåret kød, hakket eller snittet kød og opskåret kød (såsom koteletter)
Færdiglavede og udbragte retter
Opretholde kvaliteten af individuelt lynfrosne fødevarer, færdiglavede retter, pizzaer, tynde og stegte produkter samt coatede produkter.