For eksempel kan man beskytte overfladen på rejer ved hurtigt at dyppe dem i flydende nitrogen inden man glaserer dem med en tynd skorpe af is. Denne metode frembringer en glat skorpe af is som gør det muligt at fryse produktet yderligere. Desuden har kryogen frysning forbedret udseendet og smagen af fileter af helt (Coregonus lavaretus), hvilket har givet mange producenter større indtjening.
Primære fordele:
- Hurtig frysning reducerer dryp og bevarer smagen
- Produktet tørrer mindre under fryseprocessen
- Lave investeringsomkostninger
- Kortere vedligeholdelses- og nedetider på udstyret
- Højt hygiejnisk niveau på udstyret betyder mindre krav til rengøring
- Transportbånd laver ikke mærker på fødevarernes overflade da denne er hærdet ved for-frysning
Produkt |
CRYOLINE® | |||
MT | CS | SC | CF | |
Fileter | *** | *** | *** | ** |
Hele fisk | *** | ** | * | * |
Rejer | *** | ** | * | |
Skaldyr | *** | ** | * | |
Fiskeburgere | *** | *** | ** | * |
Marinere produkter | ** | ** | *** | ** |
Indbagt eller paneret fisk | *** | *** | * | * |