Oxidering er en kemisk reaktion hvor atmosfærisk oxygen i luften der omgiver fødevarer og drikkevarer, angriber produktet. Dette kan ske ved eller under omgivelsestemperaturen (dvs. under normal opbevaring af drikkevarer, olier, frugt og grønsager eller færdige fødevareprodukter). Det kan ske forekomme ved forhøjede temperaturer såsom under bearbejdning eller friturestegning.
Sådan kan AGA hjælpe
Vi leverer nitrogen og andre inerte gasser i levnedsmiddelkvalitet som forhindrer – eller minimerer virkningerne af – oxidering. For eksempel anvendes nitrogen til at holde oxygenniveauerne i og omkring produktet lave. En inert atmosfære stabiliserer produktet og forlænger dets levetid.
Skylning er en af de tre primære inerteringsløsninger som forbedrer produkternes kvalitet og levetid.
Ved skylning bliver en gas, f.eks. nitrogen, kuldioxid eller argon, tilført eller boblet gennem en fødevare eller drikkevare. Derved fortrænges atmosfæriske gasser, som erstattes af en inert atmosfære. Uønskede stoffer elimineres, hvilket hæmmer og reducerer uønskede kemiske reaktioner med oxygen. Resultatet er at fødevarernes kvalitet bevares.